EU Privacy Notice for Applicants
RO Privacy Notice for Applicants

NOTA PRIVIND COLECTAREA, PRELUCRAREA SI UTILIZAREA DATELOR PERSONALE

INTRODUCERE

Texas Instruments Incorporated, 12500 TI Boulevard, Dallas, Texas 75243, USA precum si sucursalele si afiliatii sai (impreuna, "TI") sunt preocupati de pastrarea confidentialitatii si de protejarea datelor dumneavoastra personale.

TI a implementat un sistem online pentru administrarea procesului de recrutare, care va permite sa va creati un profil si sa aplicati online pentru o pozitie in cadrul TI ("Sistemul"). Prezenta "Nota privind colectarea, prelucrarea si utilizarea datelor personale" ("Nota") va informeaza cu privire la modul in care TI va colecta, prelucra, transfera si utiliza informatiile personale identificate sau identificabile cu privire la dumneavoastra ("datele personale" ale dumneavoastra) in legatura cu profilul dumneavoastra. Texas Instruments Incorporated precum si sucursalele si afiliatii sai ce au acces la datele dumneavoastra personale vor actiona ca operatori de date, si sunt listati la finalul prezentei Note.

1. CATEGORII DE DATE

Prelucrarea priveste urmatoarele categorii de date: (a) "informatii generale" (si anume: numele, adresa, numarul de telefon, tara si sexul); (b) informatii cu privire la pozitia pentru care ati aplicat (si anume: functia, scopul activitatii, locul activitatii, salariul); (c) CV-ul; (d) informatii referitoare la experienta profesionala anteriora si istoricul angajarilor (si anume: compania, adresa, departamentul, pozitia, functia, clasa, gradul si data de incepere a activitatii, contractul de munca, titlul profesional, norma intreaga/ partiala, schimburi, durata programului); (e) informatii cu privire la educatie si formarea profesionala (si anume: nivelul educational, diplome si certificari); si (f) alte informatii care pot fi solicitate in formularele de aplicare online ori pentru a extinde o oferta de angajare pentru dumneavoastra si in legatura cu care veti fi informat si vi se va cere consimtamantul. Cu toate acestea, TI nu va va solicita sa transmiteti anumite date personale daca acest lucru va reprezenta o incalcare a legislatiei aplicabile.

2. COLECTAREA SI INTRODUCEREA DATELOR DUMNEAVOASTRA PERSONALE

Datele dumneavoastra personale pot fi colectate si introduse in Sistem in diferite moduri. Pentru a va crea profilul sau pentru a face o solicitare prin intermediul Sistemului, este necesar sa va inregistrati. Dupa inregistrare, va puteti salva in Sistem CV-ul sau alte date personale din cele de la punctul 1 de mai sus.

Mai mult, datele dumneavoastra personale pot fi colectate si introduse in Sistem de (a) un angajat de la departamentul resurse umane ("HR") sau alt angajat autorizat din cadrul TI (manageri care fac angajari, ofiteri de recrutare, administratori de personal, supraveghetori), precum si de (b) agentii externe angajate fie de dumneavoastra, fie de TI.

3. SCOPUL PRELUCRARII

Datele dumneavoastra personale pot fi prelucrate la nivel international de catre TI in scopul de a administra solicitarea dumneavoastra si activitatile de recrutare si resurse umane precum si cererile de angajare internationale. TI va utiliza datele dumneavoastra personale pentru (a) inregistrarea si mentinerea profilului dumneavoastra, (b) prelucrarea si revizuirea solicitarii dumneavoastra, (c) analizarea profilului dumneavoastra pentru a verifica daca acesta este potrivit pentru pozitia pentru care aplicati, (d) a va avea in vedere pentru alte oportunitati de angajare adecvate in cadrul TI care pot aparea in acest moment sau in viitor, (e) a va contacta si eventual a va oferi o oferta de angajare in cadrul solicitarii si a procesului de recrutare, (f) in vederea completarii de personal si administrarii posturilor libere, si (g) in cazul in care deveniti angajat al TI, in scopuri legate de activitatea dumneavoastra.

4. ACCESUL LA DATELE DUMNEAVOASTRA PERSONALE

In scopurile stipulate la punctul 3, datele dumneavoastra personale pot fi accesate si utilizate la nivel international de catre persoanele autorizate implicate in procesul de angajare de personal si recrutare, si anume: (a) angajatii departamentelor de resurse umane ale TI si alte persoane autorizate de TI, actionand intr-o calitate recrutare/ angajare de personal, (b) un numar limitat de angajati ai departamentelor de IT autorizati de catre TI, (c) agentiile de angajare si recrutare care sunt obligate sa respecte legislatia aplicabila in domeniul protectiei datelor, si (d) terti furnizori de servicii angajati de TI.

In consecinta, datele dumneavoastra personale vor fi transferate si/sau accesabile de catre TI in tari din Spatiul Economic European si din afara acestuia (sucursalele si afiliatii Texas Instruments Incorporated sunt listati la finalul prezenti Note), unde nivelul de protectie a datelor poate fi mai scazut decat in tara dumneavoasta de domiciliu.

5. STOCAREA DATELOR PERSONALE

In temeiul paragrafului al treilea din prezenta Sectiune 5, daca adresa fizica a dumneavoastra se afla in afara Statelor Unite, datele dumneavoastra personale vor fi stocate dupa cum urmeaza: (i) daca adresa fizica a dumneavoastra se afla intr-o tara a Spatiului Economic European, pe o perioada de 1 (unu) an de la ultima activitate efectuata in legatura cu profilul dumneavoastra; (ii) daca adresa fizica a dumneavoastra se afla in alta tara, in afara Statelor Unite, pe o perioada de 3 (trei) ani de la ultima activitate efectuata in legatura cu profilul dumneavoastra; sau (iii) indiferent de locul unde se afla adresa fizica a dumneavoastra, daca aplicati pentru un post liber in Statele Unite, datele dumneavoastra personale vor fi stocate pe o perioada de 3 (trei) ani dupa ce solicitarea pentru postul respectiv a fost inchisa.

In baza paragrafului al treilea din prezenta Sectiune 5, daca adresa fizica a dumneavoastra este in Statele Unite, datele dumneavoastra personale vor fi stocate pentru perioada mai mare dintre: (i) o perioada de 3 (trei) ani de la ultima activitate efectuata in legatura cu profilul dumneavoastra, facuta fie de dumneavoastra, fie de catre personalul TI din angajari; sau (ii) daca profilul dumneavoastra este asociat unei solicitari pentru un post liber in Statele Unite, o perioada de 3 (trei) ani dupa inchiderea solicitarii respective.

Fara a contrazice cele de mai sus, datele dumneavoastra pot fi stocate si utilizate si pentru perioade mai indelungate (i) dupa cum va fi necesar pentru a indeplini obligatiile legale ale TI conform legislatiei aplicabile, (ii) daca deveniti angajat al TI, dupa cum va fi necesar in scopuri legate de angajare, sau (iii) in cazul in care va dati consimtamantul pentru o astfel de utilizare si stocare mai indelungate.

6. PROTECTIA SI SIGURANTA DATELOR

Deoarece confidentialitatea datelor dumneavoastra este foarte importanta pentru TI, TI prelucreaza datele dumneavoastra personale in conformitate cu legislatia aplicabila in domeniul protectiei datelor cu caracter personal. In plus, TI si toti angajatii acesteia care au acces la datele dumneavoastra personale, pastreaza siguranta si confidentialitatea acestora precum si masurile tehnice, organizationale si fizice adecvate pentru a protectia datelor dumneavoastra, in special impotriva distrugerii sau pierderii, alterarii sau divulgarii accidentale, neautorizate sau ilicite.

7. TERTI FURNIZORI DE SERVICII

TI poate angaja terti furnizori de servicii ca "operatori de date" pentru TI pentru a gazdui Sistemul sau pentru a asigura serviciile aferente, caz in care veti fi informat in mod corespunzator si vi se va solicita consimtamantul separat. Acest lucru inseamna ca acestia vor procesa datele dumneavoastra personale numai conform instructiunilor TI.

TI utilizeaza in prezent serviciile Oracle Corporation, 500 Oracle Parkway, Redwood Shores, CA 94065, USA (“Oracle”) pentru gazduirea Sistemului in SUA si pentru serviciile aferente. Astfel, TI va transfera datele dumneavoastra personale catre Oracle, iar acestea vor fi stocate pe teritoriul SUA, unde legislatia poate prevedea un nivel mai scazut de protectie a datelor cu caracter personal decat in tara dumneavoastra de domiciliu.

TI si Oracle au agreat, in cadrul obligatiilor contractuale, ca Oracle sa ofere protectia adecvata a datelor dumneavoastra cu caracter personal.

8. DREPTURILE DUMNEAVOASTRA

Reprezinta interesul comun al dumneavoastra si al TI ca datele dumneavoastra personale sa ramana corecte. De aceea, aveti posibilitatea ca, in orice moment si in mod gratuit, sa va revedeti datele personale furnizate catre TI in legatura cu profilul dumneavoastra sau candidatura pentru ocuparea unui post si sa va schimbati sau sa eliminati anumite informatii care au fost furnizate in Sistem. Mai mult, puteti sa contactati TI daca doriti sa schimbati sa sa eliminati datele dumneavoastra personale, ori daca doriti sa va retrageti consimtamantul cu privire la prelucrarea acestora. In masura in care solicitati o eliminare ori retragerea consimtamantului, TI va opera eliminarea datelor dumneavoastra si va lua masurile necesare pentru a se asigura ca datele dumneavoastra nu vor mai fi folosite in orice alte scopuri, cu exceptia celor necesare pentru indeplinirea obligatiilor legale ale TI in baza legislatiei aplicabile.

Nicio prevedere din prezenta Nota nu va limita, iar dumneavoastra puteti exercita in orice moment, (i) orice drepturi detinute in temeiul legislatiei aplicabile privind accesul la si corectarea, stergerea, opozitia la prelucrarea ilicita si blocarea, precum si informatiile cu privire la datele dumneavoastra personale si (ii) dreptul de a cere despagubiri in instanta si dreptul de a nu face subiectul unei decizii individuale intemeiata exclusiv prelucrarea automata a datelor personale. Daca doriti sa exercitati drepturile de mai sus sau daca aveti intrebari cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra personale de catre TI, va puteti adresa prin e-mail la privacy@list.ti.com.

9. NOTIFICARE IN CAZ DE TRANSFER AL ACTIVITATII

In situatia in care TI transfera in tot sau in parte activitatea sa la care ati aplicat pentru angajare, TI va va notifica cu privire la urmatoarele: (a) faptul ca TI transfera in tot sau in parte activitatea sa; (b) numele, adresa, numarul de telefon si alte date de contact ale persoanei/ entitatii succesoare in drepturile si obligatiile TI; si (c) metoda de si procedura pentru retragerea consimtamantului de transfer a datelor dumneavoastra personale.